Demonstraties & Workshops

Tijdens demonstraties kan Gertjan bijvoorbeeld een half rund, varken of lam uitsnijden. Hij vertelt over de diverse delen, maakt duidelijk waardoor bepaalde delen zo smaakvol zijn en onder welke benaming zij in de winkel liggen of besteld kunnen worden.

Voor professionals en kookliefhebbers met een bovenmatige interesse in vlees zijn de workshops bij de horecaslagerij in Weesp een must. Na een korte theoretische inleiding, waarbij onder andere de diverse vleesrassen en het verschil daartussen, het belang van voldoende beweging voor de dieren en de invloed hiervan aan bod komt, demonstreert Gertjan diverse snijtechnieken. Uiteraard is het vervolgens uw beurt om achter de werkbank plaats te nemen om het vlees zelf schoon te snijden en uw snijtechnieken te perfectioneren. Afhankelijk van uw wensen wordt er specifiek ingegaan op de verwerking van rund-, varkens-, lams- of orgaanvlees of een combinatie hiervan.

Iedere demonstratie of workshop zal worden afgestemd op uw wensen en de algemene vleeskennis van de groep. Voor vleescursussen op inschrijving verwijzen wij u graag naar de ‘Vleescursus’ die Gertjan in samenwerking met Robert Verweij organiseert.

Wilt u meer weten over een demonstratie of workshop?
Neem dan contact op met demoslager Gertjan Kiers.

© Demoslager 2013
Fotografie Gertjan - © Adindafoto.nl / Peter S. Hageman Fotografie (BFN)